time is running

Friday, 21 September 2012

kawin kontrak

Assalamualaikum...

p/s: ini mungkin post owg yg terakhir sebelum melangkah kaki ke dunia baru..ayt nk kontroversi je.. 

sejak akhir2 ni every weekend, bile bukak news feed FB mesti ade org yg update gmbr2 kawen.. diri sendiri kawin lah, adek beradik lah, sedare mare lah.. 


   tanpa di duga, kini giliran owg pulak... oye, oye!!! hohoho

alhamdulillah, pada16 Ogos yg lalu, owg telah terbuka hati untuk menerima lamaran "Si Dia" yg dismapaikan melalui "orang tengah" pada 10 Ogos..

Insyaallah, esok tanggal 22 September kami akn mengikat tali "pertunangan".. telah dipersetujui, 3 bulan tempoh mase akan diberikan utk kami saling mengenali antara satu sama lain.. >_<

tp special skit, owg diminta utk menginap di rumah "mertua" sepanjang proses pengenalan itu.. owg ikutkan saja.. mungkin ini yg terbaek, mereka lebih tahu.."

Insyaallah, mlm ni abah akn hantar owg ke sana.. semoga perjalanan kami selamat pergi dan balik..

ni lah rumah yg owg bakal menetap..
~Sunway Monash Residence~
cool haa?? 

Awal tahun depan, Insyaallah, secara rasminye bahtera kami akan berlayar.. tarikhnya?? masih belum ditetapkan.. 

Selepas "berkahwin" kami akn menetap di kediaman sendiri.. tp masih belum terfikir di mana.. 

And yang bestnye, owg dibenarkan sambung belajar lg lepas "kawin".. buat profesional paper ACCA dekat Sunway kolej.. dah la tu, siap ditaja lg.. 

TAPI..yang tak bestnye.... 

kami hanya KAWIN KONTRAK..hanya untuk 4 tahun saje.. :'( 

lepas habis kontrak, kalau owg masih sayangkan "Si Dia", mungkin kena mohon semulalah untuk terus "bersama".. 

hohoho, jangan sedey dulu yek.. sj je nk wt kontroversi skit.. nk asah bakat menulis yg terpendam selam ni..hahaha

SEBENARNYA.......dragonball ade 7bijik semuanya.. :p

" Si Dia" yg dimaksudkan adalah  my FUTURE WORKPLACE.. PriceWaterhouseCooper (PWC)..

"Mertua" merangkap penaja belajar tu Majlis Amanah RAkyat (MARA)

"orang tengah" kami ialah YAYASAN PENERAJU BUMIPUTERA.. 

"pertunangan" tu ialah Bridging Program yg diadakan sebelum owg stat kerja which will help us to improve our soft-skills sume2 lah...

************************************************************
nota kaki:
**diharap semuanya berjalan lancar and owg dapatlah menimba ilmu sebanyak mungkin untuk dijadikan bekalan semasa bekerja nanti..
**kpd En Usop..jgn risau, sy tak akn terima lamran org lain selain awk.. Ingat daku dlm doamu..

11 comments:

  1. Replies
    1. haha..don't worry, kawen of course lah kne jemput awl2.. >_<

      Delete
  2. Ahhhhh benciii! :P

    (suka part dragon ball ada tujuh bijik tu) haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dok baek bnci2.. ayt dragonball 7bijik tu mmg ayt wajib after word sebenarnye..hahaha

      Delete
  3. aisyah...follow la belog kte..huhu!
    ni link...i follow u~ (^^,)V
    http://atyranaza90.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. salam.

    aku suka ayat dragon ball ada 7 bijik semuanya je..sengal jugak ko ni ek? hahaha~

    hm..aku baru je nak ucap tahniah kot, ingatkan betol dah tadi..:) tapi takpe la, semoga suatu hari nanti 'pertunangan' yang sebenarnya la plak kan? ape, "en. ucop"? huhu~

    p/s: aku bukan stalk ko, jgn nak pasam..hehe~ aku blog walking je kat fb ko, maka sampai la ke sini..ehem..:P

    sekian.

    ReplyDelete
  5. nice!
    www.dresslover84.blogspot.com

    ReplyDelete